Ingenieursbureau Coenradie garandeert u absolute nauwkeurigheid tijdens het landmeten. 

Één aanspreekpunt voor al uw werkzaamheden bespaart u kosten en voorkomt onvolkomenheden.

Ingenieursbureau Coenradie biedt u metingen aan van A tot Z. In het totale proces van het ontwerp, realisatie van de bouw tot aan de oplevering kunnen we u van dienst zijn. In de ontwerpfase kunnen we voor u de situatie-metingen uitvoeren en de kadastrale grenzen vaststellen. Vervolgens kunnen we de percelen vooraf splitsen en de bouwmaatvoeringen verzorgen. 


Als de oplevering heeft plaatsgevonden kunnen we de revisiemetingen uitvoeren. Wij zijn ook klaar voor de BAG en BGT, die de GBKN zal vervangen. Indien u al deze fasen door ons laat uitvoeren, heeft dit als voordeel dat u één partij en dus één aanspreekpunt heeft die al deze werkzaamheden voor u nauwkeurig uitvoert. Dit bespaart u kosten en voorkomt onvolkomenheden.



Coenradie verzorgt landmeten, situatiemetingen, kadastrale grenzen, bouwmaatvoeringen

Situatiemetingen zijn veel voorkomende werkzaamheden in het landmeetkundige vakgebied.

Landmeten of geodesie

Landmeten of geodesie is een enorm breed vakgebied. Alle meet-werkzaamheden die als doel hebben het vastleggen van geo-informatie vallen hieronder. Geo-informatie is feitelijk alle informatie met betrekking tot de aarde en alles dat daarmee verbonden is. Voorkomende werkzaamheden in het landmeetkundige vakgebied zijn onder andere situatiemetingen, zoals:


  • Terreinen voor projectontwikkelaars inmeten en uitzetten;
  • Grote gebieden voor kaartmateriaal en inventarisaties mutatiemetingen
  • Bijhouding en revisies;
  • Kadastrale metingen / perceelsplitsingen.


In het landmeetkundige vakgebied werkt Coenradie voor vele soorten opdrachtgevers.

Geo-informatie of landmeten

Aangezien geo-informatie zeer belangrijk is voor velen zijn er ook vele soorten opdrachtgevers. Hierbij kunnen we denken aan meetwerk voor:


  • Projectontwikkelaars
  • Architecten
  • Adviesbureau’s
  • Rijksoverheid, waaronder: Rijkswaterstaat, Provincies, Gemeenten en Nutsbedrijven


Coenradie ondersteunt (semi)overheden met diverse meetwerkoplossingen.

Landmeten en andere meetwerkoplossingen voor (semi)overheid

Ingenieursbureau Coenradie levert (semi)overheden, zoals Provincies, Gemeenten, Waterschappen, etc. diverse meetwerkoplossingen en diensten. We kunnen dit doen op basis van langdurige overeenkomsten, projecten of op

basis van detachering. 


We lopen voorop in ontwikkelingen rondom BAG en BGT (in 2D of 3D) en kunnen de data aanleveren in vrijwel ieder gewenst formaat. Inwinnen van data gebeurt met de modernste apparatuur en software, vanaf de grond of uit de lucht. Ook bij beheer, verwerking en verrijking van data kunnen we u met raad en daad ondersteunen.

We garanderen u absolute nauwkeurigheid door de juiste techniek voor specifieke opdrachten.

Door de enorme diversiteit aan landmeetkundige werkzaamheden en opdrachtgevers is ook het te gebruiken instrumentarium divers, maar altijd passend bij uw doelstelling. Al deze landmeetkundige werkzaamheden moeten uiterst zorgvuldig en nauwkeurig worden uitgevoerd. Daarbij worden onder andere de volgende technieken – al dan niet gecombineerd – ingezet:

  • GNSS/GPS;
  • Total station;
  • (Mobiel) laserscannen.


Tenslotte worden metingen meestal uitgevoerd in RD (positie) en NAP (hoogte) en worden eisen gesteld aan het op te leveren formaat. Wij zijn bekend met tenminste:

  • GBKN;
  • BAG;
  • BGT (ook in 3D);
  • GIS.
Landmeetkundige werkzaamheden met GNSS/GPS, Total Station en Laserscannen.

Kadastraal plan aanpassen aan nieuwe situatie middels revisiemetingen. 

Kadastraal plan aanpassen middels revisiemetingen

Wanneer een project is uitgevoerd, is het belangrijk om het bestaande kadastraal plan aan te passen aan de nieuwe situatie. Deze revisiemetingen worden veelal uitgevoerd in opdracht van gemeenten, provincies en landelijke overheden.


Hierbij is het ook van belang dat we bij gemeentes bekend zijn met specifieke normen en standaarden voor inmeten en aanleveren van gegevens. Zo zijn we bekend met gemeentelijke wensen, maar ook met standaarden zoals GBKN, BAG, BGT (in 2D en 3D) en met DTB’s voor (Kern)GIS. Ook hier gaat geen brug ons te ver. Zo gebruiken we veel 3D-technieken voor het (mobiel) inscannen van trajecten en kunstwerken.




Speciaal team gericht op Grond- Weg- Waterbouw en grotere infrastructurele projecten.

Ingenieursbureau Coenradie heeft een speciaal team gericht op Grond- Weg- en Waterbouw en grotere infrastructurele projecten. Deze mensen zijn uiteraard volledig bekend met (Kern-)GIS, DTBs en kunnen 2D modellen omzetten naar 3D om mee te ontwerpen en rekenen om bijvoorbeeld volumes te bepalen en zo grondneutraal mogelijk te kunnen werken. 


De werkzaamheden zijn altijd gericht op het efficiënter laten verlopen van het uiteindelijke (bouw)proces en door slimme oplossingen bij te dragen aan uw bottom-line resultaat.

Landmeten middels GIS en DTB voor Grond-Weg en Waterbouw en infrastructurele projecten

Meer informatie of een afspraak?

Bel +31 499 577 202 of verstuur onderstaand contactformulier.

Land-meten.com is een onderdeel van Ingenieursbureau Coenradie - www.coenradie.nl